Kőfelverődés javítás vagy szélvédő csere?

A magyarországi lakosság 80%-a napi szinten ingázik az autójával munkavégzés, bevásárlás vagy egyéb teendői miatt. Minden alkalommal mikor autóba ülünk, fennáll a kockázata annak, hogy kavics pattan a szélvédőnkre, ami a gyakran maradandó sérülést okoz a szélvédőben.
Ha megsérült a szélvédő az ember azonnal a szélvédő javítás és a szélvédő csere lehetőségein kezd el gondolkodni.
Kőfelverődés javítás forgalom képe
Vajon érdemes a kőfelverődés javítást elvégeztetni vagy inkább válasszam a szélvédő cserét? Javítható e egyáltalán a kőfelverődés vagy a repedés szélvédőmben?
Érdemes összehasonlítani a szélvédő javítást a szélvédő cserével, mert a legtöbb esetben a kőfelverődés javítás vagy repedés javítás elegendő és gazdaságosabb, de van mikor a csere már elkerülhetetlen vagy érdemesebb azt választani.

Kőfelverődés javítás

A szélvédőben kialakult sérülések nagy része, több mint 90%-a javítható. A javítás legfőbb célja az, hogy az autóban a gyári szélvédő lehetőleg soha ne legyen kicserélve. Az után gyártott vagy bontott szélvédők sajnos már nem képesek azt a stabilitást biztosítani, mint a gyári szélvédő.
Kőfelverődés javítás folyamatban
A szélvédőben gyakorlatilag két féle sérülés típus jöhet létre, kőfelverődés vagy repedés. Ezeket ugyan lehet további kategóriákba sorolni, de minden esetben elmondható, hogy a javítás átlagosan 30 percet vesz igénybe, ami után az autó azonnal tovább használható.
Magyarországon a kőfelverődés javítás ára átlagosan bruttó 6.000 és 15.000 Ft között alakul, a kőfelverődés típusától és munkát végző szerviz vagy szakember árazásától függően. A repedés javítás ára 300-500Ft/cm plusz a tovább repedés megállítása érdekében a repedés végében elhelyezett furat 4.000- 5.000Ft közé tehető.
Szélvédő csere
Több probléma is felmerülhet egy szélvédő cserénél, ami kellemetlen helyzeteket tud előidézni az autó átvétele és további használata során. Ilyen lehet például a következők valamelyike:
Kőfelverődés javítás vagy szélvédő csere munkavégzés
Az új szélvédők ára 30.000Ft-tól több százezer forintos nagyságrendig is terjedhet, az autó korától, az szélvédőben elhelyezett érzékelőktől és a szélvédő gyártójától függően. Az anyagköltségre jön még a szerviz vagy a szakember munkadíja, amit szintén nem fogunk megúszni olcsón.
Az autó átadása után legalább 1 napig nélkülöznünk kell a gépjárművet, mert maga a szélvédő csere 1-2 óra alatt megoldható, ha a szerviznek van rá kapacitása, de a cseréhez felhasznált tömítőanyagnak és ragasztónak időre van szükségük, míg teljesen megkötnek a csere után.
Előfordul, hogy az új szélvédőt nem a megfelelő technikával és anyagokkal ragasztják vissza a régi helyére, ezért az a használat során bepárásodhat, beázhat vagy akár el is repedhet.
Összegzés
A szélvédő javítással olcsóbban és gyorsabban elfelejthetjük a bosszantó kőfelverődést vagy repedést a szélvédőben, ám egy apró nyoma mindig marad a javításnak, ami az érzékelők működését és a szélvédő stabilitását nem befolyásolja, csupán esztétikai szempont.
A szélvédő csere macerásabb és költségesebb folyamat, amivel egy teljesen új sértetlen üveg felületet kapunk a pénzünkért, de sajnos arra nincs garancia, hogy a jövőben a felpattanó kövek elkerülik az új szélvédőnket..
Az összegyűjtött információk alapján már könnyebben eldönthetjük, hogy nekünk a szélvédő javítás vagy a szélvédő csere lesz a jobb megoldás.
Ha 2021-ben kőfelverődés javítással vagy repedés javítással kapcsolatos kérdése lenne, keressen bátran a hét minden napján 7:00-20:00 között mobilon, WhatsAppon, Viberen, Facebookon vagy emailben.

PARTNER OLDALAINK

hol talál meg minket?

ingyenes mobil kiszállás

A kőfelverődés javítás és repedés javítás ingyenes kiszállással is elérhető Pécsen és a város 15km-es körzetén belül.

további érdekes cikkek a témában